Megasonex ultrazvočno strgalo za jezik

Megasonex ultrazvočno strgalo za jezik

Megasonex® Ultrazvočno strgalo za jezik
Bakterije na jeziku so pogosto povzročiteljice okužb in slabega zadaha. Dnevno čiščenje jezika z ultrazvočnim strgalom bo zmanjšalo število bakterij. Čiščenje jezika vam priporočamo pred ščetkanjem zob.

10,60 €
Zaloga: na zalogi (5 kos)
Kategorija izdelka: Megasonex
Šifra: MEGASONEX 3

Strgalo za jezik z zasukom pritrdite na konec držala MEGASONEX® zobne ščetke. Strgalo nežno pomikajte od zadnjega dela proti konici jezika. Na izbiro imate ultrazvočno čiščenje v kombinaciji z 18.000 soničnimi gibi na minuto, 9000 soničnimi gibi na minuto ali brez vibracij. Po vsaki uporabi očistite in osušite strgalo za jezik.Za najboljši učinek priporočamo, da uporabite zobno ščetko MEGASONEX® v kombinaciji z MEGASONEX® nano-hidroksiapatitno zobno pasto.
Tako kot rutinsko umivamo roke in telo ter ščetkamo zobe, naj tudi čiščenje jezika z MEGASONEX® ultrazvočnim strgalom za jezik postane del vaše dnevne rutine.

Čiščenje jezika
Ali ste vedeli, da več kot polovica škodljivih bakterij v ustni votlini živi na jeziku? Umetnost čiščenja jezika je na vzhodu prisotna že več kot 1000 let. Stomatologi menijo, da je potrebno čistiti celotno ustno votlino, ne samo zobe.
Po vsakokratnem čiščenju zob se bakterije že v nekaj minutah pričnejo premikati iz jezika na pravkar očiščene zobe, zato je pred vsakim ščetkanjem zob pomembno očistiti jezik. Dnevno čiščenje jezika in ščetkanje zob preprečuje kariogenim bakterijam, kot sta Streptococcus Mutans in Lactobacillus, tvorjenje škodljivih kolonij na jeziku in zobeh.
Čeprav je dnevno čiščenje jezika pomembno za dobro zdravje ustne votline, pa pregrobo strganje ali uporaba napačnega strgala lahko močno poškoduje površino jezika, kar vodi v vnetje, krvavitev in omogoča škodljivim bakterijam vstop v krvni obtok in dostop do oddaljenih organov (srce, sklepi, ledvice).  MEGASONEX® je po dolgih raziskavah razvil ultrazvočno straglo za jezik, ki ga je kot prvi na svetu tudi patentiral. Varnost uporabe je na prvem mestu, zato ima strgalo vgrajen blažilec pritiska za preprečevanje prevelikih sil na površino jezika. Raziskave kažejo, da večji pritisk na površino jezika ne odstrani več bakterij, pomembnejše je redno vsakodnevno čiščenje jezika.
MEGASONEX® strgalo za jezik lahko uporabljate na tri načine: a) samo ultrazvočni način, b) ultrazvok s soničnimi vibracijami, c)ročni način. Nobena druga naprava vam ne omogoča takšne kombinacije. Strgalo je sestavljeno iz kakovostnega polipropilena, posebne vrste plastike, ki omogoča, da robova nista preostra in zato ni nevarnosti poškodb. Ozka oblika strgala zmanjšuje žrelni refleks. Vključite ultrazvočk v vašo dnevno rutino ustne higiene.

Poševen delovni rob
Ena stran strgala ima delovni rob le 0.5mm nad blažilcem pritiska - zelo nežno delovanje, druga stran pa omogoča običajno delovanje z delovnim robom 1.0mm - za globje čiščenje. Tako lahko izberete način delovanja brez prevelikega pritiska na jezik. Pomembno je upoštevati, da prevelik pritisk na jezik ne odstrani več bakterij.

Blažilec pritiska
Blažilec pritiska je vgrajen je v sredino stragala in preprečuje, da bi premočno pritiskali na jezik in tvegali poškodbe papil in brbončic na površini jezika.

Mehka plastika z optimalno ostrino
Če je delovni rob strgala pretrd ali preoster, lahko na jeziku povzročite mikro poškodbe in  bakterijam omogočite vdor v vaš krvni obtok. Vedno lahko zamenjate vaše staro strgalo, ne morete pa zamenjati vaših papil in brbončic.

Ozek design
Običajna strgala za jezik so narejena za potege navzven tako, da izpustijo čiščenje vdolbin na jeziku ali pa vdolbine dosežejo le v primeru močnega pritiska, ki lahko poškoduje papile. MEGASONEX® strgalo za jezik je bilo namensko zasnovano kot ozko, da zmanjšamo žrelni refleks in da ločeno očistite levo in desno polovico jezika. Pri uporabi namestite strgalo za jezik na zadnji del jezika in ga nežno pomikajte naprej proti konici jezika. Če želiti jezik očistiti hitreje, postavite držalo zobne ščetke postrani, da zajamete večji predel hkrati.

Vibracije
Na izbiro imate vibracije z 18.000, 9.000 soničnimi gibi na minuto ali delovanje brez vibracij.

Ultrazvok
Ultrazvok s terapevtsko frekvenco 1.6MHz oziroma 192.000.000 ultrazvočnih gibov na minuto dokazano onemogoči učinek škodljivih bakterij. MEGASONEX® strgalo za jezik nameščeno na MEGASONEX® držalo kar tisočkrat presega zmogljivost drugih strgal na trgu. Ultrazvočni gibi, ki so najbolj učinkoviti na delovnem robu strgala,  so prisotni pri vseh 3 načinih soničnih vibracij, kar nam označuje modra indikatorska lučka.

Znanost o čiščenju jezika
Človeški jezik je prekrit z drobnimi izrastki, imenovanimi papile. Obstaja več različnih vrst papil, večina jih vsebuje številne mikroskopsko majhne okušalne brbončice. Vdolbinice (kripte) ob drobnih papilah so odlično gojišče za bakterije, saj so ta področja vlažna in topla, z redno oskrbo hrane. Anaerobne bakterije, ki so pogosto povzročiteljice okužb in slabega zadaha, so še posebej nevarne, vendar odmrejo ob izpostavljenosti kisiku. Skrite globoko v kriptah, prekrite z biofilmom odluščenih mrtvih celic in ostankov hrane, se te škodljive bakterije razmnožujejo in lahko vstopijo v krvni obtok ter s tem dosežejo oddaljene  organe (srce, sklepi, ledvice). Odpravljanje bakterij na jeziku je ključnega pomena za ohranjanje dobrega ustnega zdravja, kar dosežemo z dnevnim fizičnim odstranjevanjem bakterij s površine jezika in z omogočanjem dostopa zraka v kripte, ki uniči anaerobne  bakterije.
Pregrobo strganje jezika lahko povzroči poškodbe na jeziku in posledično vnetje papil, kar lahko vpliva na okus ali celo povzroči krvavitev in omogoči bakterijam vstop v krvni obtok. MEGASONEX® strgalo za jezik je izredno nežno z učinkovitim ultrazvokom in dodatnimi soničnimi vibracijami po izbiri. Čiščenje jezika z MEGASONEX® strgalom za jezik odstrani bakterije in omogoča dostop zraka do kript.

Popolna ustna nega
Skupaj z uporabo zobne nitke vam MEGASONEX® sistem ustne nege omogoča, da v kar največji možni meri odpravite škodljive bakterije iz ustne votline brez uporabe kemičnih sredstev. Pričnite s čiščenjem jezika z MEGASONEX® ultrazvočnim strgalom za jezik, nato nadaljujte s čiščenjem zob z MEGASONEX® ultrazvočno zobno ščetko, tako da le zamenjate strgalo za jezik na držalu z glavo zobne ščetke. Za optimalen rezultat priporočamo uporabo MEGASONEX® nano-hidroksiapatitne zobne paste, ki je posebej ustvarjena za električne in ultrazvočne zobne ščetke.

Teža: 200 g
Dimenzije: 24 × 6 × 2 cm

Košarica

Zapri